søndag 21. september 2014

Første dags bingoer

Spillerne rapporterer inn alle bingoene de legger, mange med håp om å vinne avstemningen om «beste bingo», som er, om ikke mer prestisjefull enn selve norgesmestertittelen, så i hvert fall mer oppnåbar for de fleste.

De fleste bingoer er forglemmelige, og de som ble lagt i første runde er ikke egnet til å imponere garvede scrabblespilere. Men utover dagen tok det seg litt opp: i andre runde la Stian både HEIMFART og SKOGRÅD (ifølge Norsk Ordbok er det et «kommunalt skogoppsynsråd bistått av herredsskogmesteren»), mens Helen spilte SJØGRAS.

I runde fire kom det godslige BARNEFAR fra Stein Olav, mens Jon på bordet ved siden av slo til med HESTEKUK, som neppe ville overlevd et møte med dommeren, dersom den hadde blitt utfordret. I samme runde briljerte Anita med GASSNETT og NAFTENET, Vibeke brakte minnene om forrige EU-kamp tilbake med NEIMENN, mens Torill var MAGESYK.


Så fortsatte dagen med Ruths FINKLÆR, Kristians EGGSTOKK og Vibekes BAKSPEIL. I siste runde la Ole Martin AMANITIN, som ble prompte utfordret av motspiller Kirsti. Ole Martin visste selvfølgelig at ordet betegner giftstoffet i fluesopp, men at det også stod i Tanums rettskrivningsordbok kunne han ikke være sikker på. Det gjør det imidlertid, så ordet ble godkjent av dommeren. I samme runde hadde Eskil bokstavene til ILDSTED, men ingen steder å legge det. Men så havnet en ledig A på brettet, og han smelte ned ILDSTEDA. Ordet ser tilforlatelig ut, så motstander Thomas utfordret ikke, men det skulle han ha gjort siden «sted» av ukjente grunner ikke har a-flertall. I samme runde så vi også Jørgens ÅRETAKA og Sverres ANDESTEK, som var det siste som skjedde før kvelden ble tatt av scrabblerne.

Edit: Jeg har latt meg fortelle at Jons bingo var HESTEKUR, og ikke HESTEKUK. Det ordet er tillatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar