søndag 25. oktober 2015

Runde 10

 Turneringsleder Taral forklarer semifinalistene reglene for semifinalespillet. De skal møte hverandre to ganger, og den som vinner flest ganger, eller, ved uavgjort skårer, den som skårer flest poeng, er videre til finalen. Dersom det blir uavgjort både i seire og på margin, er det plasseringen i innledende runder som avgjør hvem som går videre. Deltagerne nikker alvorlig og gjør seg klar til kamp.

Knut trekker brikker og Nils noterer poengsummen. Merk at venstrehendte Nils lar noteringsblokka bli liggende på høyre side, selv om han må strekke seg langt for å komme til. Rart. Knut vinner kampen 429-326 og er et steg nærmere finaleplass.

 I den andre semifinalen er det et spennende sluttspill med 2 brikker i posen. Det ser lyst ut for Kirsti som har en ledelse på rundt 50 poeng og ?JKNORS på hylla si. Stian sitter med litt vanskeligere brikker, men kan legge FICHU for over 50 poeng. Han har gjort klart ordet, men bruker lang tid for å bestemme seg. For FICHU kan potensielt åpne for en bingo fra Kirsti. Det er riktignok den eneste måten han kan få nok poeng til å ta seieren, så han legger det og får SKJOREN tilbake fra Kirsti, og taper partiet med 120 poeng, som han må hente inn i neste parti.
 Etter spillet sjekker Kirsti hvilke 3 bingoer hun kunne ha lagt med brikkene ?ELNRTØ.


Litt lenger ned på resultatlista har kampen mellom Ståle og Jørgen endt 67-63.


Vanligvis får Scrabblespillere litt flere poeng enn dette i løpet av et parti, men her har det skjedd noe som sjelden skjer. Det har gått 6 trekk uten at brettet har endret karakter, noe som betyr at spillet er over og spillerne får sine egne brikker i minus. Jørgen Hagen var ikke klar over denne regelen, så derfor byttet han brikker, uten å tenke over at Ståle kunne avslutte spillet ved å passe. Brettet var åpent og fint, så han kunne godt ha lagt gyldige ord, hvis han bare hadde visst om regelen. I ettertid kan vi se at Ståle nok hadde vunnet litt mer hvis han hadde byttet noen av brikkene på hylla si i stedet for å passe, han fikk nemlig 21 poeng i minus.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar