torsdag 5. mars 2015

3. The Scrabble Queens

3. The Scrabble Queens (Gjennomsnittsrating 1662)
Sett henne før?
Ja, det stemmer. Torill Johansen. Legenden. Du har hørt alle historiene. Torill la sin første bingo før hun var pottetrent, og før du en gang var påtenkt. (Den var ugyldig, men det ble ikke protestert) Torill bygde sitt første snurrebrett med bare nevene og noen greier hun fant i skauen. Torill lagde sitt eget Scrabbleforbund bare for å – en dag, mange år senere – kunne karnøfle en intetanende siddis med nesten seks hundre poeng. Og Torill er altså, tro det eller ei, ranket sist på dette laget.
Sett HENNE før?
På engelsk kaller de det Gibsonization når en spiller har gjort det så bra i en turnering at de begynner å få frirunder fordi de allerede har vunnet selv om det er flere runder igjen, på norsk burde det hete pjaffifikasjon. Pjaff har vunnet flere turneringer enn noen annen norsk spiller. Hun er aggressiv, hun er fryktløs, og hun er så ufattelig god til å senke forventningene til sine egne prestasjoner at det tilsynelatende alltid kommer helt ut av det blå når hun grisejuler en eller annen topp-10-spiller med 150 poeng. Igjen. Og vinner turneringen. Igjen. Dersom du kommer som andreseedet til Bergen og trodde du skulle slippe unna den aller mest brutale motstanden, er det bare å beklage og å ønske deg lykke til. For du skal spille mot Pjaff, og sånn er det bare.

Og hvem er så det øverste navnet på denne fryktinngytende listen?
Sett h ... Hva i alle dager? Skjerp deg, Eva, jeg prøver å være litt seriøs.
– Ave?, tenker du kanskje. – Jeg har da slått Eva minst åtte ganger. Eva ler av den utdaterte arrogansen din, og hun ler høyt. Så høyt at du bør vurdere å bruke ørepropper for å unngå hørselsskade. Eva bikket fem hundre rankete kamper for flere måneder siden, hun er opp nesten 250 ratingpoeng siden dagens dato i fjor, hun snuser på topp-10-lista, og hun gjør det utrolig nok med et bingosnitt på under én pr. kamp. Tar du lett på denne kampen, kan det komme til å koste deg dyrt.

Med en klar tredjeplass på forhåndsseedingen er disse dronningene en åpenbar medaljekandidat. Tør du ta sjansen på at de tar til takke med bronse? Det gjør ikke jeg. Kanskje turneringsavslutning på selveste kvinnedagen er det som skal til for at NMs eneste rene damelag skal gå hele veien?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar