fredag 6. mars 2015

1. Brikkemajorene


1. Brikkemajorene (Gjennomsnittsrating 1774)

Det virker nesten overflødig å introdusere Brikkemajorene. Du vet godt hvem de er. På seks deltakelser i Osloligaen har de tatt med seg fire gull- og to bronsemedaljer hjem til Grønland. Men, greit. Fra nederst til øverst:

Hvem er denne karen med skjerf og lue på? Han ligner litt på nissen i grunn.

Jeg fant, utrolig nok, ikke et eneste bilde av Ivar med skjerf og lue.
Det er ikke han, det er Ivar Areklett.

Ivar er både en habil sjakkspiller og quizzer, men han personifiserer allikevel kvalitetsutviklingen i det norske scrabblemiljøet. Da han debuterte under NM i 2010 la han én gyldig og én ugyldig bingo, og klarte såvidt å karre seg over firehundrepoengsstreken i to av kampene. Fire hundre kamper senere, under NM i 2014, la han nitten bingoer, ingen ugyldige, og snittet rundt 425. På veien har han bygget seg en respektabel samling medaljer, deriblant sju av det gylneste* slaget. For et års tid og to hundre og femti ratingpoeng siden lå Ivar og vaket rett under de aller beste i Norge. Siden da har det gått litt mer trått, og jeg mistenker at han kommer til Bergen med en god porsjon revansjelyst i baklomma.

Eskil Åsmul. Den dobbeltpubliserte forfatteren, TV-quizzeren, bloggfantomet, orenteringsløperen, FIFA-ranking-dödaren, WLoH-grunnleggeren ...
Hypnotisøren?
Eskil er noe av det nærmeste det norske scrabblemiljøet kommer en kjendis, og som seg hør og bør følger han det opp med å være en av våre beste spillere. Ved ankomst i Bergen ligger han på sjetteplass på rankinglista, og det er ærlig talt litt daft til ham å være. Allikevel, han er høyest rangert av de andreseedete, og mitt stalltips er at han har har forberedt seg godt nok til å fortsette med det.

Og, som seg hør og bør når Brikkemajorene stiller til dyst:
Anlaug Fr ... Hæ?
Anlaug kommer ikke, sier du? Men det er Bergen, Anlaug kommer alltid til Bergen. Utlandet? Med stor U? Er ikke dét litt ... ? Nåvel. Vikar!? Men ... Brikkemajorene bruker aldri ... 

Ok, greit. Hvem? Hvem er det som har blitt funnet verdig til å ...? Tjuefem kamper i 2014, ja? Ned, nesten tre hundre ratingpoeng på to år? Jeg skjønner ikke helt hva de ... Selvlysende hår, sier du?
Å, heisann
Stian Aleksander Toft. Selvfølgelig er det Stian "veldiglad" Toft, spilleren som får all statistikken jeg har ramset opp de siste par dagene til å se ut som loslitte karakterbøker fra første trinn på ungdomsskolen. Firedobbel norgesmester Stian Toft. Toogtredvedobbel WLoH-mester Stian Toft. Stian debuterte seg inn på førsteplass på Norsk Scrabbleforbunds ratingliste, og den plasseringen har han forsvart i snart fem år ved å legge latterlige en komma førtiåtte bingoer og å score fullstendig latterlige fire hundre og sekstiseks poeng pr. kamp, og ved å vinne direkte barnslige åttitre prosent av spillene han setter seg ned for å spille.


Nå må han forsvare den i tolv kamper til. For, la det være sagt: Med denne maktdemonstrasjonen av en lagoppstilling, er det bare ett utfall som er godt nok.

Et utfall.

Og det var alle lagene. Noen vil innfri, noen vil bli sendt gråtende hjem. Om omtrent førtiåtte timer har vi fasiten, følg bloggen videre for å se hvordan det går.

1 kommentar: