lørdag 21. april 2018

Møt lagene

Hvem er disse folkene, egentlig? Og hvorfor velger de så rare navn? Her kommer en kort introduksjon av årets påmeldte lag, fra lavest til høyest ranking:

8. TripleAge (Snittrating 1036)

Hein (1233) og Oddny (899), som til daglig spiller på lag med Pjaff i Osloligaen, har hentet inn ekstern hjelp fra Trondheim. Eli (976) kompletterer et lag der samtlige er Lag-NM-debutanter! De må regne med tøff motstand, men kan absolutt klatre på tabellen dersom de biter godt fra seg i innbyrdes oppgjør med de andre lagene på nedre halvdel. Lykke til!

7. Vestlandsfanden (Snittrating 1216)

Et nykomponert vestlandslag sammensatt av spillere som begynner å få en del erfaring.  Kenneth (1305), Hilde (1250) og Rachel har slått seg sammen for å se om dette er kombinasjonen som virkelig kan føre til det store gjennombruddet. Om de har rett? Ja, det får vi snart vite.

6. Josephine Baker and  the Chiquitas (Snittrating 1429)

Dette er ikke et nykomponert lag. Lagoppstillingen til Chiquitas har vært uendret siden sjette sesong av Osloligaen, og det er deres tredje lag-NM av fire mulige. Her er det altså samlet en imponerende mengde rutine, og selv om Anita (1594), Ole Martin (1475) og Vibeke (1220) lander et stykke ned på forhåndsrangeringen denne gangen, er de i aller høyeste grad et av lagene med størst mulighet til å lage en skikkelig bombe.

5. Afasiene (Snittrating 1475)

Årets utgave av arrangørlaget kan skilte med en konkurransedyktig lagoppstilling i samtlige posisjoner. På forhåndsrangeringen befinner de seg i et svært jevnt midtsjikt av lag som, dersom ting går deres vei, er sterke kandidater til å melde seg på i medaljekampen. Mye avhenger av hvordan Jørn (1710) på en skikkelig ratingopptur presterer mot de aller beste, mens Ruth (1394) og Magne (1323) plukker jevnt med poeng i de nedre posisjonene.

4. Scrabblebabbel (Snittrating 1481)

I fravær av nybakt pappa Knut, har Stein Olav (1574) tatt over roret på dette laget som skifter navn hvert år. Sammen med Tommy (1361) har han tatt medalje de to siste årene. Frode (1508) er hentet inn for å se om gutta klarer å gjenta bragden. Litt tøffere må man være ærlig nok til å si at det antakelig blir, men dersom formen sitter er det slett ikke umulig at de drar hjem med metall i bagasjen i år også. 

3. Brettvekterne (Snittrating 1657)

Nok et etablert oslolag som henter hjelp fra Trondheim. Finalistene fra i fjor, Kim (1992) og Sunniva (1608), er på plass, men denne gangen har de lagt igjen Tom hjemme. Inn kommer Anja (1371) på stødig stigende ratingkurve. Klarer gjengen finalespillet i år også? Kanskje!

2. Scrabble Queens (Snittrating 1671)

Fjorårets mestere trenger vel egentlig ingen nærmere introduksjon. Hvis du tar en kikk på spillstatistikken din vil du kanskje bli overrasket over hvor mange av kampene som er mot en av disse damene. Jeg er trygg på at Pjaff (1747), Eva (1679) og Torill (1588) er rimelig klare for å forsvare gullmedaljen fra i fjor. Heldigvis for den nøytrale tilskuer har jeg ett navn igjen på blokka,  en gjeng jeg regner med har litt de vil si om den saken ... 

1. Uansvarlig i Tana (Snittrating 1860)

Det er nemlig disse tre som må finne seg i å få årets soleklare favorittstempel. Anlaug (1664), Ivar (1736), og selvfølgelig Stian (2182!!). Med Eskil på lag har de to siste to NM-gull fra tidligere, og oppstillingen ser ikke nødvendigvis veldig mye svakere ut i år. Det virker rimelig sikkert at alle som ønsker seg gull i år må ha en diskusjon med disse tre.

Det var alle, og nå gjenstår det altså bare å se hvordan galskapen ender! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar